teisipäev, 19. mai 2009

Täna-päevast ja spiritismist

19. mai 2009 on päev, mida võiks nimetada mitmeti - küll Villu päevaks, küll Aivari päevaks, küll uue koalitsiooni sünnipäevaks, küll lihtsalt teisipäevaks. Samas on igal päevanimetusel väärtus esmajärjekorras just selle inimese jaoks, kes mõnda nendest päevasündmustest enda puhul millegagi seob. Näiteks Rahvaliidule on ta pakutud variandist kolmele vastav - Villu, koalitsiooni ja teisipäev, politseile teisipäev ja Aivari päev, minule isiklikult on ta lihtsalt teisipäev, peaministrile Villu, Aivari, koalitsiooni ja teisipäev ehk siis jackpot läks täna just temale.
Aga nii see on, elu Eestis võtab üha rohkem tuure peale ja iga päev hakkab meediast saama üha tähenduslikumaid nimetusi, mis kellegile meist olulised on. Iga järgnev päev eelarvelist paigal tammumist toob talle uue nimetuse, meil on juba olnud pensioni 2-samba päev, töötuskindlustusemaksetõstmise esimene päev, küll tuleb ka teine - päevameistrid on vormumas uueks koalitsiooniks ning üle jääb neil ainult võimalus süüdistada sotse kõigis eelnevates päevades: nii peaaegu juba saabunud töölepingulises maailmalõpus ja nüüd kindlasti kõike ühele päevale (Villu-Aivari-koalitsiooni-teisipäev) sättimise soovis.
Samas võib tänast päeva nimetada veel ka kahe paralleelse koalitsiooni päevaks, kus "reformi erakonnad" vaimude väljakutsujana suhtlevad teistpoolsusega ning proovivad seal leida uudsemaid lahendusi siinse maailma probleemidele, enamuses materiaalsetele ehk eelarvelistele. Kindlasti proovitakse leida vastuseid ka teistele tõsistele küsimustele nagu kuidas säilitada populaarsust, kuidas jääda igaveseks - Rahvaliidul on ju pikad kogemused selles vallas ning nende kogemus kulub marjaks ära. Kohe kahju on mõnedest lugupeetud politoloogidest, kes uue võimaliku koalitsiooni maailmavaatelisusi analüüsides seal positiivseid märke otsivad. Antud juhul on see tänamatu tegu nagu spiritismi abil vaimude religioosset kuuluvust määrata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar